أربعینات (چهل حدیث ها)

چهل حدیث های کوتاه در موضوع های متفاوت

أربعینات (چهل حدیث ها)

چهل حدیث های کوتاه در موضوع های متفاوت

أربعینات (چهل حدیث ها)


سایت چهل حدیث ها (اربعینات)
مَنْ حَفِظَ مِنْ أَحَادِیثِنا أَرْبَعِینَ حَدِیثاً بَعَثَهُ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ عَالِماً فَقِیها. الکافی‏ ج۱: ص۴۸.
سعی ما بر فراهم نمودن چهل حدیث های موضوعی است که آسان وسریع در دسترس اندیشوران محقق، مبلغین، سخنوران و ارباب منبر (حفظهم الله) باشد.
<زندگی عاقلانه در دنیا این است که انسان از امکاناتی که خداوند در اختیارش قرار داده، برای رسیدن به تکامل و سعادت دو جهان استفاده کند، نه آن‌که تمام همت و تلاش خویش را صرف دنیا کرده و از آخرت غافل بماند که در این صورت دچار خسران و ضرر بزرگ شده است. انسان‌های پرهیزکار از مظاهر دنیا به حداقل اکتفا نموده و تمام سعی و کوشش آنان به زندگی آخرت معطوف است که آن‌جا سرای جاوید و ابدی است
قرآن کریم در توصیف زندگی دنیا می‌فرماید: «وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ لَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَیْرٌ لِلَّذینَ یَتَّقُونَ أَ فَلا تَعْقِلُون»؛[1] زندگى دنیا، چیزى جز بازى و سرگرمى نیست! و سراى آخرت، براى آنها که پرهیزکارند، بهتر است، آیا نمى‌‌‏‌اندیشید؟.>

عزیزان، ما را از نظرات سودمندتان محروم نفرمایید. قبلا از الطاف شما متشکریم.
-----------------------------------------------
ایمیل: chelhadith.ir@gmail.com
-----------------------------------------------
امام عسکری علیه السلام: «نَحنُ حُجَجُ اللهِ عَلَیکُم وَ فاطِمَةُ حُجَّةٌ عَلَینا». یعنی ما حجّت های خداوند بر شماییم و فاطمه علیها سلام الله حجّت بر ماست.
جستجو در پایگاه شما را سریعتر به هدف میرساند

۳۶ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

چهل حدیث در باره حج 3

| پنجشنبه, ۳۱ مرداد ۱۳۹۸، ۰۷:۲۲ ب.ظ

پیشگفتار

زیارت خانه حق، همراه با انجام مناسک ملکوتی و اعمال عاشقانه‌ای که دستور پروردگار مهربان بدرقه آن است و انبیای الهی و امامان معصوم بر بزرگداشت تمام واقعیّاتش تأکید داشتند، در کنار دلی مملوّ از معرفت و خلوص و همّتی عالی و شوقی وافر، از ارکان اسلام و از اصول مسائل الهی و از شعائر عرشی و خلاصه از بزرگترین و با منفعت‌ترین برنامه‌هایی است که انسان مستطیع نسبت به آن مکلّف و مسؤول است.
گردهمایی عظیمی که قدرت و توان حلّ مشکلات دنیای اسلام را در همه زمینه‌ها دارد.
برنامه بسیار مهمی که می‌تواندصفوف مسلمانان را بهم پیوند داده و از این نیروی عظیمِ پراکنده، دست واحدی برای جهان اسلام واسلحه کوبنده‌ای علیه دشمنان دین بوجود بیاورد.
حقیقتی که علائق غلط و روابط بی‌معنا را از سرزمین قلب ریشه‌کن می‌کند و دل را مبدّل به حرم حق و حریم عشق نموده، جان را

ص:6
همچون صورت پاکِ آئینه صیقل می‌دهد.
واقعیتی که آدمی را از آلودگیهای ظاهری و باطنی می‌رهاند و نفس امّاره را بر گردونه عبادت می‌کشاند، باطن را شستشو داده، توبه و انابه و تضرّع و زاری می‌آفریند و انسان را از اسارت عالم خاک نجات داده به عالم پاک می‌رساند.
تشنگان عالم معنا را سیراب، گرسنگان رزق عرشی را سیر و برهنگان از تقوا را لباس تقوا می‌پوشاند.
چشمه خیر و برکت را در مقابل انسان می‌جوشاند و حاجی را در سراپرده رحمت و لطف حضرت مولا می‌نشاند.
برای بیان مسائل ظاهر وباطن حج، آیات‌فراوانی‌در کتاب حق‌آمده و روایات بسیار مهمّی در معتبرترین کتب حدیث ضبط شده است. از آنجا که فرصت زائر در زمان حجّ اندک و ظرفیت قلبی و معنوی بسیاری از مسافران راه عشق، محدود است و کسی را وقت مطالعه و دقّت در آن همه آیه و روایت نیست بعثه مقام معظم رهبری، که سنگین‌ترین مسؤولیت را در راه به سامان آوردن این فریضه عظیم الهی و هدایت زائران، به حقایق آسمانی دارد و در این عرصه‌گاه معنوی، تمام توان و قدرت خود را بکار گرفته تا در سرزمین وحی و محلّ عبادت انبیا و امامان و اولیا، خیمه حج ابراهیمی بپا کند و از این مسیر، هدف بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی- قدس سره- و رهبر بزرگوار مسلمانان جهان و ولیّ امر عالم اسلام حضرت آیة اللَّه خامنه‌ای مد ظلّه را جامه عمل بپوشاند و زمینه نیروی پر قدرت
ص:7

چهل حدیث سیره نبوی صلّی الله علیه و آله وسلّم

| پنجشنبه, ۳۱ مرداد ۱۳۹۸، ۰۱:۴۱ ب.ظ

معرفی اجمالی پیامبر اکرم

رسول گرامی اسلام حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله وسلم در روز جمعه 17 ربیع الاول عام الفیل (570 میلادی) در مکه به دنیا آمد و در 28 صفر سال 11 هجری در مدینه رحلت نمود. مدت عمر آنحضرت 63 سال و قبرشان در مدینه است.مادرش آمنه بنت وهب و پدر بزرگوارش عبدالله فرزند عبد المطلب بود. پدر را قبل از تولد و مادر را در سن 5 سالگی از دست داد و سرپرستی او راعبدالمطلب و سپس ابو طالب به عهده گرفت.در سن 25 سالگی با خدیجه ازدواج کرد و ثمره آن دو پسر و چهار دختر بود.در سن 40 سالگی در 27 رجب سال 40 عام الفیل به پیامبری مبعوث شد. مدت پیامبری حضرت 23 سال به طول انجامید و در این مدت آخرین هدیه الهی به بشریت قرآن کریم بر قلب مبارکش نازل و بر زبان گهر بارش جاری گشت.

مقدمه

امام سجاد علیه السلام فرمود:«الا و ان ابغض الناس الی الله من یقتدی بسنه امام و لا یقتدی بأعماله.»هشدار که منفورترین مردم نزد پروردگار, کسی است که شیوه امامی را پیروی کند ولی از سیره عملی او پیروی ننماید.برای«چگونه بودن»نیاز به الگو داریم و نقش الگو در تربیت چنان روشن است که نیازی به بیان و توضیح نیست.آنچه در این الگوگیری و اسوه یابی و تأسی به اخلاق اولیاء کارساز است,آشنایی با جزئیات صفات و رفتار آن حضرات است, نه کلیات.خوشبختانه در کتب حدیث و سیره, نمونه های رفتاری پیامبر و امامان بصورت ریز وجزئی آمده است که آشنایی با آنها بسیار سودمند است و گامی جهت خودسازی و

تعالی بخشیدن به جامعه است انسان در دید ژرف نگر, اسلام, بیابان گردی سرگردان و گمگشته ای درتاریکزار زندگی نیست. او کشتی شکسته ای شور بخت و ناامید و اسیرموجهای بیمزا و هراس آفرین نمیباشد.بلکه موجودی مسؤول است که با مقصد و مقصودی مشخص, با زاد وتوشه ای کامل و راهنمایانی درونی و برونی به سفری پرداخته که از صحرای عدم آغاز میشود و تا بار یافتن به لقاء الهی ادامه دارد.تمامی نیروهای خلقت, انسان را در این سفر صادقانه یاری میکنند و خدا با لطف بیکران خویش به هدایت او از راههای گوناگون پرداخته است وبهترین جایگاه جاودانه را در سرای آخرت برای او مهیا کرده است.انسان برای به دست آوردن نیک بختی خویش و سعادتمندی جامعه و رضایت خداوند باید در طول این سفر چگونه زیستن را بیاموزد و این آموزه ها را در زندگی خویش بکار گمارد.اسلام عزیز برای پاسخگویی بدین سؤال بسیار اساسی دو شیوه را دنبال نموده است:الف: بیان احکام و دستورهای زندگی از آغاز تا فرجامب: ارائه الگوهای تربیتی و نمونه های عینی کمال بر اساس همین شیوه دوم در قرآن مجید بارها از پیامبران و دیگر انسانهای والا سخن به میان آمده است, و از جنبه های الگویی آنان ستایش شده تا دیگران نیز به آنان تأسی بجویند.در مکتب حیاتبخش تشیع(اسلام راستین)معرفی این الگوهای الهی گسترده تر است و پیشوایان معصوم که بهترین اسوه ها و الگوهای زندگی هستند فرا روی چشمان باز و دلهای آگاه قرار دارند تا آنانکه مسئولیت الهی و رسالت انسانی خویش را درک کرده اند و تصمیم برای رسیدن به چکادهای فرازمند فضیلت

و کمال دارند با درس گرفتن از آنان زیستنی شرافتمندانه که سعادت دنیا و آخرت را تأمین میکند در پیشگیرند.رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و امامان معصوم علیه السلام اسوهبشریتاند و تبعیت عملی از آنان رهنمون کمالجویان است.پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«ادبنی ربی فاحسن تأدیبی»خداوند مرا تأدیب کرده و ادبم را نیکو ساخته است.ویژگی سیره معصومین در این است که مورد پسند و قبول پروردگار است وبا اطمینان میتوان از آن پیروی کرد.اکنون به عنوان نمونه ای از دریای مواج و گرانقدر روایات, چهل حدیث ازسیره هر یک از معصومین علیه السلام به پیشگاه امت اسلامی عرضه میشود. امید که همه ما را چراغ راه و ره توشه سفری باشد باری رسیدن به سعادت دنیا و نیکبختی آخرت.در این چهل حدیث, از میان انبوه روایات مربوط به سیره پیامبرصلی الله علیه و آله به گزینش پرداخته ایم و از آن بوستان با صفا و دل انگیز, دسته گلی برای شما چیده و ارمغان آورده ایم, باشد که مطالعه آن, چشم دلمان را روشنتر سازد و رفتار حضرت رسالت, الگوی زیستن ما شود و رشته جانمان به عشق نبوی پیوسته تر گردد, تا از این راه به آن «حبیب خدا»نزدیکتر شویم.قال الله تبارک و تعالی:«لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه»(احزاب, آیه 2)برای شما در پیامبر خدا(و رفتار و اخلاق او)سر مشقی نیکوست.

http://bayanbox.ir/view/6080206668354749709/%DA%86%D9%87%D9%84-%D8%AD%D8%AF%DB%8C%D8%AB1.jpg

http://bayanbox.ir/view/9144066839667063574/%DA%86%D9%87%D9%84-%D8%AD%D8%AF%DB%8C%D8%AB%D9%87%D8%A7.pngبندگی

چهل حدیث حقوق بشر اسلامی

| پنجشنبه, ۳۱ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۰ ب.ظ

زندگی در سایه عدالت حق هر انسان··· 13

1 . حق آزادی··· 14

2 . حق برابری··· 15

3 . حق زندگی··· 16

4 . حق عدالت··· 17

5 . حق امنیت جانی··· 19

6 . حق کرامت و احترام··· 21

7 . حق آبرومندی··· 22

8 . حق مالکیت··· 23

9 . حق امنیت مالی··· 24

10 . حق داد و ستد··· 25

11 . حق امنیت اجتماعی··· 26

12 . حق امنیت ناموس··· 27

13 . ممنوعیت تفتیش در زندگی خصوصی··..........· 28

14 . حق برابری در برابر قانون··· 30

15 . حق دادخواهی··· 32

16 . حق شکایت··· 33

17 . حق قضاوت عادلانه··· 34

18 . ممنوعیت شکنجه··· 35

19 . حق مصونیت متهم··· 36

20 . حق تناسب جرم و جزا··· 37

21 . حق انتخاب وطن··· 38

22 . حق ازدواج··· 39

23 . حق توالد و تناسل··· 40

24 . حق مسکن··· 41

25 . حق امنیت منزل··· 42

26 . حق دفاع شخصی··· 44

27 . حق آموزش··· 45

28 . حق آزادی اشتغال··· 46

29 . حق تأمین معاش آبرومندانه··· 47

30 . حق محبّت و همزیستی··· 49

31 . حق مشاوره··· 50

32 . حق صدق و امانت··· 51

33 . حق پای بندی به معاهدات··· 52

34 . حق امهال وامدار··· 53

35 . حق مصالحه··· 54

36 . حق وکالت··· 55

37 . حق شراکت··· 56

38 . حق بهره برداری از منابع طبیعی···................. 57

39 . حق آزادی سفر··· 58

40 . حقوق متقابل دولت و ملت··· 59

کتاب نامه··· 61

مقدمه

چهل حدیث امر به معروف ونهی از منکر در گفتار علوی ع

| چهارشنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۸، ۰۲:۵۸ ب.ظ

مقدمه...........................................................9

بخش اول: اهمیت و ارزش

تاریخچه و اهمیت امر و نهی .............14

پیمان بر اجرای دو فریضه ................. 16

والاتر از جهاد ................................... 17

برترین کار ........................................ 18

ویژگی الهی ....................................... 19

هدف دین ......................................... 20

ارزش هر مرتبه ................................. 21

بخش دوم: آثار امر به معروف و نهی از منکر

فراخوانی اسلام ................................. 24

بازداشتن بی خردان ............................ 26

تحقیر دشمن ..................................... 27

تحکیم نظام اجتماعی ........................ 28

سلامت دنیا و آخرت ........................ 30

بخش سوم : آمران و ناهیان

خدا ................................................... 32

قرآن و پیامبر ..................................... 33

امامان ................................................ 34

شخصیت های دینی ........................... 36

اهل ذکر ............................................ 37

سرپرست خانواده .............................. 39

برادر دینی ......................................... 41

عقل ................................................... 42

بخش چهارم : شیوه ها و نیازها در امر و نهی

لزوم رهبری جریان امر به معروف .... 44

باور نادرست درباره امر و نهی ...........46

صبر .................................................. 48

شجاعت ............................................ 49

پیشگامی ............................................ 51

محدوده امر به معروف ...................... 52

تحمل هزینه ها ................................... 55

امر و نهی با عمل .............................. 56

اجرای بدون تبعیض .......................... 57

بخش پنجم : ترک امر به معروف و عواقب آن

سلطه اشرار......................................... 60

عقوبت الهی ...................................... 61

ضرر عمومی ..................................... 63

نزول بلا ............................................ 64

هلاکت.............................................. 65

همسانی با گنهکار ............................ 67

ذلّت .................................................. 69

سلب انسانیت ................................... 71

مستجاب نشدن دعا ........................... 72

مراحل سقوط .....................................74

مراحل ترک........................................ 76

منابع.......................................................78

مقدمه

چهل حدیث سیره امام سجاد ع در سفر بیت الله الحرام

| چهارشنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۸ ب.ظ

دیار سجده

چهل حدیث از سیره سید الساجدین در سفر به بیت الله الحرام

بسم الله الرحمن الرحیم

تقدیم به پیشگاه:

برگزیده دو جهان حضرت محمد صلی الله علیه و آله

مظلوم عالم حضرت امیرمؤمنان علی علیه السلام

همسر مظلومه اش حضرت فاطمه زهرا علیها السلام

و فرزندان ایشان أئمه معصومین علیهم السلام به ویژه آخرین آنها حضرت حجه بن الحسن المهدی علیه السلام

«اللهم عجل فرجه، واجعلنا من انصاره، وامنن علینا برضاه»

قال رسول اللّٰه صلی الله علیه و آله و سلم:

مَنْ حَفِظَ عَلی أُمَّتی أَربَعینَ حَدیثاً مِمّا یَحْتاجُونَ إِلَیهِ فی أَمرِ دینِهِمْ بَعَثَهُ اللّٰهُ عزّ وجلّ یَومَ القِیامَهِ فَقیهاً

عالِماً(1) ؛

سخنان معصومین علیهم السلام راهگشا و رساننده انسانها به تکامل و سعادت ابدی است. حفظ این سخنان و احادیث و رساندن آن به دیگران در سخنان پیامبر مکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امامان معصوم علیهم السلام، مورد تشویق قرار گرفته است، در حدیثی پیامبراکرم صلی الله علیه و آله، برای افرادی که گفتار آن حضرت را حفظ کرده و بدون تحریف به دیگران انتقال دهند، دعا نموده اند.(2) محافظت از سخنان معصومین علیهم السلام حتی به وسیله افرادی که به زوایای سخنان آن

ص:9


1- (1)) اربعین شیخ بهائی، ص 65؛ خصال، ص 541 ح 15؛ ثواب الاعمال، ص 162 ح 1.
2- (2)) کافی، ج 1، ص 403 ح 1 و 2؛ سنن ابن ماجه، ج 1، ص 84 ح 230.

بزرگان آگاه نباشند نیز کاری لازم است، چه بسا کسی که سخن معصوم را در حافظه دارد و آن را به شخصی آگاه تر انتقال می دهد. و او عمق زوایای سخن آن حضرت را در می یابد و نتیجۀ مورد نظر را از آن به دست می آورد.

به گفتۀ مرحوم شیخ بهائی، بعید نیست که منظور از تعبیر حفظ که در این احادیث استفاده شده است، جلوگیری از نابودی باشد، که هم حفظ در سینه و هم نوشتن و هم گفتن حدیث در میان مردم را در بر گیرد(1).

از سوی دیگر عدد چهل در معارف دینی ما عددی است که مورد عنایت بوده، و به نوعی بر کامل بودن دلالت دارد. در سخنان معصومین علیهم السلام محافظت از احادیث با عدد چهل نیز مورد تشویق قرار گرفته است.

یکی از همین سخنان حدیثی صحیح از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است که شیعه و سنی آن را نقل کرده اند: کسی که برای امت من چهل حدیث - که در دین به آنها نیاز دارند - را حفظ کند خدای عزّ وجلّ روز قیامت او را فقیه و دانشمند مبعوث می نماید.

بر همین اساس تدوین مجموعه های چهل حدیث از ابتدا مورد عنایت علمای اسلام بوده است، و در رتبه های پایین تر

ص:10

چهل حدیث در باره آراستگی و زیبائی

| چهارشنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۴۴ ق.ظ

مقدمه ناشر ··· 5

1. آراستگی روحی (آراستگی اندیشه)علم··· 13

2. حکمت··· 14

3. ادب··· 15

4. آراستگی گفتار (تقوی)··· 16

5. فصاحت··· 17

6. عمل··· 18

7. سکوت··· 19

8. زیبایی و آراستگی رفتار··· 20

9. پارسایی··· 21

10. زیبایی سیاست··· 22

11. زیبایی زندگی··· 23

12. زیبایی نماز··· 24

13. آراستگی قبل از دیدار··· 25

14. آلودگی و نفرت··· 26

15. آراستگی موی سر··· 27

16. موی سر··· 28

17. شانه زدن··· 29

18. روغن زدن··· 30

19. رنگ کردن مو··· 31

20. آراستگی موی صورت··· 32

21 . شارب··· 33

22 . روغن زدن شبانه··· 34

23 . سرمه کشیدن··· 35

24 . آراستگی بینی··· 36

25 . مسواک زدن··· 37

26 . کوتاه کردن ناخن··· 38

27 . آراستگی لباس··· 39

28 . لباس پاکیزگی··· 40

29 . شستن لباس··· 41

30 . تنظیم لباس··· 42

31 . لباس شهرت··· 43

32 . انگشتر عقیق··· 44

33 . پوشیدن انگشتر··· 45

34 . عطر زدن··· 46

35 . تصاویر در خانه··· 47

36 . گچ کاری خانه··· 48

37 . نظافت خانه··· 49

38 . آراستگی زنان، (آویختن گردنبند)··· 50

39 . ناخن گذاشتن زنان··· 51

40 . جمال زن··· 52

منابع··· 53

چهل حدیث پیرامون نور یزدان، مهدی عج

| چهارشنبه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۸، ۰۸:۵۱ ق.ظ

چهل حدیث پیرامون نور یزدان

یا اباصالح المهدی ادرکنا

ای نور یزدان، ای مهر تابان، ای فروغ بی پایان، ای خورشید همیشه فروزان.

ای پرچم نجات در آغوش، ای چشمه سار عاطفه رانوش، ای غائب ناگشته فراموش.

ای هر کجا فساد، تو هادم. ای هر کجا نظام، تو ناظم. ای هر کجا قیام، تو قائم.

ای همه غمها را تو پایان، ای همه دردها را تو درمان، ای همه نابسامانی ها را تو سامان.

تو بیا تا ز پرتو رویت، شب تاریک سحر گردد. ورنه ای مهر تابان، بی تو هر لحظه تیره تر گردد.

من در این غار خسته و دلتنگ، انتظار ترا ستاره کنم. در شب تار وحشت زا، لحظه های ترا شماره کنم.

گر بیائی ستاره های سحر، در نگاه تو رنگ می بازند. گر بیائی کبوتران امید، لانه ها را دوباره می سازند.

آه ای اشتیاق بی پایان، تو بیا تا که عشق جان گیرد، زیر زنجیر آهنین شکیب، دست لرزان ما توان گیرد.

بسم اللَّه الرّحمن الرّحیم

ماه پانزده شبه دامن خود را جمع کرده میدان آسمان را ترک می گفت و هاله آن با نمای اندوهباری همچون اشک از چشم آسمان می غلطید.

تاریکی اندام سنگین خود را به ماوراء افقها می کشید و لحظه ای بعد در و دیوار شهر تاریخی «سامرا» نقاب سیاه ظلمت را کنار زده، سپیده دم پیشانی خود را به ریگزارهای تفتیده صحرا و گردونه تپّه ها می سائید.

نسیم صبحگاهی بوسه بر لب دجله و صورت نخلهای پیر و جوان می زد. گوئی دنیا می خواست جلال و شکوه خاصّی به خود بگیرد.

اوّلین اشعّه طلائی روز، چون تیری خون آلود سینه سیاه افق را شکافت. صدای مؤذّن اوج گرفت و در همه جا طنین انداخت:

اللَّه اکبر، اللَّه اکبر

هنوز ندای عظمت خدا گوش جان را نوازش می داد که در یکی از خانه های شهر تاریخی «سامرا» کودکی به دنیا آمد که او نیز بی درنگ سرود عظمت خدا را به لب راند. انگشت سبّابه خود را به سوی آسمان بلند کرد، عطسه نمود و فرمود:

«اَلْحَمْدُلِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ، وَصَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ»

- غیبت شیخ طوسی ص 147، کمال الدّین ص 430، اعلام الوری ص 395.

پدر در حالی که موج نشاط از جام چشمانش فرو می ریخت فرمود:

«اَلْحَمْدُلِلَّهِ الَّذی لَمْ یُخْرِجْنی مِنَ الدُّنْیا حَتَّی اَرانِی الْخَلَفَ مِنْ بَعْدی، اَشْبَهُ النَّاسِ بِرَسُولِ اللَّهِ خَلْقاً وَ خُلْقاً، یَحْفَظُهُ اللَّهُ تَبارَکَ وَ تَعالی فی غَیْبَتِهِ، وَ یُظْهِرُهُ، فَیَمْلا َُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً، کَما مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً»:

«سپاس و ستایش خداوندی را که مرا زنده نگه داشت، تا جانشینم را که از منست، و در سیرت و صورت شبیه ترین مردم به رسول اکرم - صلی اللَّه علیه و آله - است با چشم خود ببینم.

خدایش او را در پشت پرده نگه می دارد و

سپس ظاهر شود و زمین را پر از عدل و داد کند، آن چنانکه پراز ظلم و ستم شده است»

- اعلام الوری ص 291، کفایه الأثر ص 291.

شادی و سرور بر همه جا دامن کشید، برق شعف از دیدگان مادر بیرون می زد آب در گلوی حکیمه خشکیده بود. حیرت و تعجّب بر چهره ها نقش شگفت زده بود، نفس ها از سینه ها بیرون نمی آمد و اشکی از شوق و تعجّب در چشمها گردش می کرد.

فضیلت و شرف چون سایه ای سنگین بر سر مولود بال گسترده بود، و در سیمایش موجی از لبخند در دریای اشک شنا می کرد.

کسی جرأت نمی کرد به نوزاد نزدیک شود که او دنیائی از عظمت را با خود آورده بود.

او پیش از آفتاب چشم به این جهان گشود تا همیشه آفتاب را پشت سر قرار دهد.

بدین ترتیب تولّد شگفت انگیزترین انسان تحقّق یافت و بدین سان روشنگر شبهای ظلمانی، ویرانگر بنیان های عدوانی، بنیانگذار حکومت واحد جهانی، بر اساس ارزشهای آسمانی، پای بر عرصه گیتی نهاد.

فهرست

مقدمه
زمین خالی از حجّت نمی ‏ماند
نَسَب حضرت مهدی ‏علیه السلام
خاندان مهدی ‏علیه السلام
نام مبارک مهدی ‏علیه السلام
سیمای مهدی ‏علیه السلام
اوصاف مهدی‏ علیه السلام
غیبت امام زمان ‏علیه السلام

علت غیبت امام زمان‏ علیه السلام
فضیلت انتظار فرج
احوال مردم آخرالزمان
نشانه ‏های ظهور مهدی‏ علیه السلام
یاران مهدی ‏علیه السلام
حکومت مهدی‏ ‏علیه السلام
حضرت مهدی‏ علیه السلام در قرآن 
پاورقی

مقدمه
«یا صاحب الزمان ادرکنا»

قال رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم: «مَنْ حَفِظ مِنْ اُمَّتی اَرْبَعینَ حَدیثاً مِمَّا یَحْتاجُونَ اِلَیْهِ مِنْ أَمْرِ دینِهِمْ بَعَثَهُ اللَّهُ یَوْمَ الْقیامَةِ فَقیهاً عالِماً»(۱).
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: «هر کسی از امّت من چهل حدیث در مورد مسائل دینی که مردم به آن نیاز دارند حفظ کند خداوند در روز قیامت او را فقیه ودانشمند بر انگیزد».
صرف نظر از مجموعه احتمالاتی که در معنای «حفظ حدیث» مطرح شده است(۲) یکی از شیوه های رایج در بین علمای پیشین این بوده است که از طریق تدوین مجموعه های «چهل حدیث» در زمینه موضوعات مختلف دینی که مردم بدان نیاز داشته اند به نشر معارف دین می پرداختند.
این کار را علما واندیشمندان اسلامی به عنوان مرزبانان فرهنگ اسلامی با هدف حفظ وتحکیم وترویج احکام وتعالیم دینی انجام می دادند. البته وجود روایات زیادی که در آنها به حفظ چهل حدیث سفارش شده است انگیزه ای بوده است که اغلب علما در کنار تمام کارهای علمی وفکری وفرهنگی خود، به تدوین مجموعه های چهل حدیث اهتمام بورزند تا از این طریق هم به انجام وظیفه خود یعنی ترویج فرهنگ اسلامی پرداخته باشند وهم به ثواب وفضیلتی که در این روایات وعده داده شده است نائل آیند.
متأسفانه به مرور زمان به موازات رواج پیدا کردن شیوه های جدید آموزشی وتبلیغات، مسأله تدوین چهل حدیث به فراموشی سپرده شد ویا حداقل از رونقی که پیش از این داشت افتاده است.
امّا به نظر می رسد در شرایط کنونی یعنی کم شدن فرصت مطالعه افراد در نتیجه گسترش زندگی ماشینی تألیف مجموعه های «چهل حدیث» در موضوعات مورد نیاز، هنوز از کار آیی بیشتری برخوردار می باشد.
از آنجا که در دوره غیبت توجه به مسأله امامت وآشنایی با ابعاد مختلف معارف امام زمان علیه السلام از اهمیت بسیار مهمی برخوردار است واز طرف دیگر راه شناخت درست این موضوع مراجعه به روایات پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم وائمه اطهار علیهم السلام است، وبه پاسداشت سال امام علی علیه السلام که از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی با هدف تبیین هر چه بیشتر معارف ورهنمودهای آن حضرت انجام گرفته است بر آن شدیم تا از طریق بررسی مجموعه فرمایشات حضرت امیر المؤمنین علیه السلام بخشی از آن روایات را که ابعاد مختلف شخصیت حضرت صاحب الزمان علیه السلام ووقایع زندگی وویژگیهای یاران ودوران حکومت آن حضرت را مورد اشاره قرار داده است با ترتیب مناسب به صورت یک مجموعه «چهل حدیث» جهت استفاده علاقمندان تهیه ومنتشر سازیم. امید آن که این تلاش ناچیز در حدّ خود به ترویج فرهنگ انتظار کمک نموده باشد.

چهل حدیث در منزلت قلب

| سه شنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۸، ۰۷:۳۰ ب.ظ

فهرست مطالب

مقدمه ناشر··· 5

قلب سلیم··· 13

1. قلب حرم خداست··· 14

2. رهایی از دنیا··· 15

3. تزکیه و پاکی دل··· 16

4. قلب محزون محبوب خدا··· 17

5. صلاح قلب··· 18

6. دل مؤمن و عنایت ویژه الهی··· 19

7. دل با صفا··· 20

8. قلب و زبان··· 21

9. نتیجه قساوت قلب··· 22

10. عامل نیرومندی قلب··· 23

11. خوراک قلب··· 24

12. اخلاص لطافت بخش قلب··· 25

13. قلب فهیم··· 26

14. دل و حسابرسی··· 27

15. دل نگهبان زبان··· 28

16. اثرپذیری قلب··· 29

17. دشواری دل کندن··· 30

18. دل کتاب فکر··· 31

19. حضور قلب··· 32

20. آبادی قلب··· 33

21. صادرات دل پاک··· 34

22. قلب موعظه گر··· 35

23. دل چشمه حکمت··· 36

24. قلب جایگاه ایمان··· 37

25. تصمیم به خیانت··· 38

26. سالم ترین دل··· 39

27. دل بی تقوی سرچشمه فتنه ها··· 40

28. راه حیات قلب··· 41

29. قلب سلیم هدیه خدا··· 42

30. قلب وارونه··· 43

31. خنده زیاد عامل دل مردگی··· 44

32. مایه روشنایی دل··· 45

33. مرگ دلها··· 46

34. کوردلی··· 47

35. قلب کافر··· 48

36. منزلت قلب در بدن··· 49

37. آبادی دلها··· 50

38. رعایت حال دل··· 51

39. بزرگترین درد··· 52

40. نقش قلب در رفتار··· 53

منابع و مآخذ··· 54

مقدمه ناشر

چهل حدیث در باره امام رضا علیه السلام

| سه شنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۸، ۰۶:۳۷ ب.ظ

مقدمه

السلام علی غوث اللهفان و من صارت به أرض خراسان، خراسان، السَّلَامُ عَلَی قُرَّهِ عین فَاطِمَه سَیِّدَه نِسَاءِ الْعَالَمِینَ، السلام علی البهجه الرضویه و الأخلاق الرضیه و الغصون المتفرعه عن الشجره الأحمدیه [1].

سلام بر فریادرس پریشان دلان و (سلام) بر آن که به وجود او سرزمین خراسان، خراسان گشته است، سلام بر روشنی چشم فاطمه سرور زنان جهانیان، سلام بر آن خشنودی رضوی و آن شاخسار های برآمده از درخت احمدیه.

[صفحه 4]

بسم الله الرحمن الرحیم

شیعه مفتخر است که همواره فرا راه خویش چراغ هایی نورافشان دارد که مسیر تاریک و ظلمانی زندگانی را بر او روشن می نماید و وی را از لغزش در گردابهای ضلالت رهایی می بخشد. از آن جایی که خداوند زمین را از حجّت خویش خالی نساخته و نمی سازد، لذا پس از خاتم انبیاء حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله، درّهای یگانه ی امامت را برای هدایت و راهنمایی بشر برگزیده است و هر کدام در دورانی خاص نورافشانی نموده و برنامه ی الهی خویش را اجرا ساخته اند.

[صفحه 5]